Poradna Nokia DC-4

Autor: | Vloženo: 08.07.2012 000 12:42 | Témata: Poradna Nokia DC-4

Muž mě tato nabíječka vybít baterku v autě když bude neustále napojený telefon a auto se zhruba 3-4 dny nepohne?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. července 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zdravím, většina moderních chytrých mobilů má pro tento případ ochranný modul, který má za úlohu kromě jiného (nabijecí křivka, čidlo max.nabití, ochrana před přepětím a pod) schopnost odpojit se v momentě plně nabité baterky (správněji akumulátoru) od sítě, nebo autobaterie. Tedy bez ohledu na typ autonabíječky mobilu do konektoru zapalovače cigaret....jak víme svět je o něco složitější a když se sejdou tři poruchy/nedostatky u jednoho zařízení, tak může klidně dojít i přehřítí a následné explozi baterky....to je jen příklad. Proto je doporučováno:
    1/ používat pouze značkové příslušenství
    2/ odpojit nabíječku od slektrické sítě/auta
    3/ odpojit nabíječku od mobilu po dosažení horní hranice nabití (kapacity) baterky.

    POZNÁMKA: když už spomínáme nabíjení - není stejné použít cestovní rychlonabíječku nebo použít pomalejší, ale výkonnější domácí síťovou nabíječku.Proč?
    Protože ta první (většinou micro USB) nabíječka je "měkký zdroj" a nenabije baterku do plné kapacity, pouze do plné úrovně napětí, např. 3,7V. Při opakovaných cyklech tohoto druhu zjistíte, že:
    1/baterka je rychleji vybitá
    2/baterce zkrátíte život až o 35 procent !!!
    Já doma zásadně nabíjím moji Nokii N8 pouze klasickou síťovou nabiječkou zn. Nokia a to do 2,5" jacku na spodní straně mobilu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.