Poradna Nokia AC-2E

Autor: | Vloženo: 09.07.2012 000 14:14 | Témata: Poradna Nokia AC-2E

Optimální zahajení nabíjení mobilu?

vzhledem ke stavu vybití baterie podle signalizace na displeji,
optimální ukončení nabíjení?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. července 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zdravím, kdysi, v mobilním pravěku, existovaly stolní nabíjecí stojánky neskutečně krásné a praktické...kromě toho, že mobil se měl jak v bavlnce, tak tyto chytré stojánky řídily i optimalizaci nabíjení a vybíjení (ano i vybíjení). Proč? Protože v té době se používaly NiCd a NiMh akumulátory, které měly tzv. Paměťový efekt. Když se jednou špatně zpočátku naformátovaly (jako autobaterie), tak jsme je mohli vyhodit....
    Dnešní shon neumožňuje sledovat optimalizaci baterky, ale na štěstí to už není taková tragedie. Baterie LiIon a LiPol jsou odolnější vůdči paměťovému efektu....
    Já si pamatuji i takové nabíječky (Siemens), které měly na svém těle dvoubarevnou diodu a ta informovala změnou z oranžové na zelenou barvu, že je nabito.
    Ty doby jsou pryč, dnes každý chytrý mobil má v sobě modul pro optimální nabíjení.
    Z toho vyplývá, že klidně můžete dobít Váš mobil, když je to pro Vás nejpříhodnější.
    Tím nechci říct, že se o baterku nemusíme starat a že jí divoké nabíjení, přebíjení a nedobíjení prospívá...ale doba je jiná....mobil měníme tak často, že ani nestačíme "vyžít" jednu - tu první baterku. Optimální je jednou za čas si dát záležet a nechat mobil až do samovolného vybití a potom nabít do úplného nabití. Měřáčky doma nemáme, takže tak nějak citem a odhadem.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.